sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Liikkumisen analysointi

Kiloklubiin kun päivittää liikuntansa, niin se analysoi ne kulutus-, määrä-, teho- ja vaihtelukategorioihin. Tavoitteena on siis saada aina jokainen kategoria "vihreäksi", eli silloin tavoite on täyttynyt. Ja tälläkin viikolla tavoitteet täyttyi, en vaan oikeen oo koskaan keskittynyt siihen että mitä siellä sanotaan..:) Joten jaan ne nyt tänne teidänkin nähtäväksi.

Teho:
Viikko-ohjelmassasi on nyt sopivassa suhteessa eri tehoista liikuntaa.
Laihdutusliikkujan on hyvä välttää raskastehoista liikuntaa ja suosia keskiraskasta ja kevyttä liikuntaa. Vähintään 25% viikkoliikunnasta tulisi olla keskiraskasta (65–80% maksimisykkeestä tai MET 4–8), enintään 35% kevyttä (alle 65% maksimisykkeestä tai alle MET 4) ja enintään 15% raskasta (yli 80 %maksimisykkeestä tai yli MET 8). Matalalla ja keskiteholla liikuntaa pystyy harrastamaan pitempään ja useimmin, ja sen avulla voi parhaiten lisätä kalorinkulutusta. Liian rasittavat liikuntakerrat johtavat väsymiseen ja liikuntataukoihin. 

Kulutus:
Viikoittainen kulutuksesi liikunnan avulla on sopivalla tasolla. Jatka samaan malliin!
Tuloksellinen laihdutusohjelma sisältää muutoksia sekä ruokavaliossa että liikkumistottumuksissa. Liikunta lisää kaloreiden kulutusta ja auttaa negatiivisen energiatasapainon aikaansaamisessa. Laihduttajan olisi hyvä liikkua viikkotasolla ainakin 1500 kilokalorin edestä viikossa. Sinulla tämä tavoite täyttyy.  


Määrä:
Liikut niin paljon, että siitä on hyötyä painonhallinnalle.
Laihdutusliikkujan pitäisi liikkua ainakin keskimäärin viitenä päivänä viikossa vähintään 40 minuuttia, jotta liikunnasta olisi merkittävää hyötyä painonhallinnassa. Tämänhetkinen liikkumismääräsi on esimerkillinen laihduttajalle, jatka samaan malliin!
 


Vaihtelu:
Viikko-ohjelmassasi on sopivassa suhteessa aerobista harjoittelua, lihaskuntoharjoittelua ja liikkuvuusharjoittelua. Jatka samaan tapaan!
Tärkeintä laihduttajalle on aerobinen liikunta, sillä tyypillisesti se kuormittaa yhtäjaksoisesti isoja lihasryhmiä ja kuluttaa sen vuoksi suhteellisesti eniten kaloreita. Lihaskuntoliikunta taas lisää lihasten kestävyyttä ja voimaa sekä lisäksi kiinteyttää. Liikkuvuusharjoittelu puolestaan lisää tasapainoa ja ehkäisee kaatumisia sekä liikuntavammoja.
 


Ja tässä nyt vielä ne liikunnat:
Ma crosstrainer 30 min.
      bodybalance

Ti body & core

Ke crosstrainer 30 min.
      pump

To crosstrainer 20 min.
     kuntosali
     20 min juoksumatto

Pe -

La juoksumatto 15 min.
     combat
     kevyttä luistelua 45 min.

Su juoksumatto 30 min.
     kuntosali 20 min.

P.s. eilen tuli syötyä pastaa ensimmäistä kertaa sitten viime elokuun.. ja olokin oli sitten sen mukainen. Aivan järkyttävä ähky, turvotus, pöhötys, ällötys.. miten sitä olotilaa voisi vielä kuvailla? Hyvää pasta oli joo, muttei siitä voinut loppujenlopuksi kauaa nauttia. Oli mentävä aamulla vähäsen vielä hölkkäilemään juoksumatolle. Jos ei muuta, niin ainakin se puhdisti omatunnon ;)

Urheilullista alkavaa viikkoa! 

2 kommenttia:

  1. Komea urheilusuoritusten rivistö! Jatka samaan malliin tosiaan! Voi kun itsekin ehtisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks olekkin :) tästä viikosta taitaa tulla aikataulujen takia hieman rauhallisempi..

      Poista

Kysy, kommentoi, mitä vaan :)