tiistai 4. helmikuuta 2014

Ruokia

Tässä muutamia kuvia annoksista, joita tuli viime viikolla syötyä.

Tomaattikastike, pastaa, broilerjauhelihaa


Tämä on todella helppo valmistaa sellaisista aineksista, joita ainakin meidän keittiöstä löytyy melkeinpä aina:
Kattilaan pieni tilkka oliiviöljyä, jossa kuullotetaan sipulit (tavallinen ja valkosipuli). Tomaattimurskaa sekaan (tykkään itse käyttää chili- tai yrtti-maustettua) ja sinne joukkoon kaikkea mahdollista mitä vaan kaapeista löytyy.
Esimerkiksi papuja, tuoretta esikeitettyä maissia, papuja, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, raastettuna porkkanaa ja bataattia. Raastan ne sen takia, ettei tarvi "pelätä" että isommat palaset jäisivät liian koviksi :)
Ja voihan siihen laittaa vaikka ihan pakastevihanneksia, jos ei pilkkomiseen, kuorimisen ja raastamiseen ole aikaa. Pata voi sitten miedolla lämmöllä porista kaikessa rauhassaan, eikä edes kaipaa kamalasti sekottelua. Pippuria rouhin yleensä vielä sekaan, mutta maustetun tomaattimurskan takia ei tarvi enemmän mielestäni maustaa. Jos tuntuu että on liian "jämäkkää" niin vettä vaan pikkasen sekaan.

Salaattia tulee syötyä paaljon! Teen yleensä ison kulhollisen "perussalaattia" ja sitten lisäilen lautaselle maun mukaan mitä tekee mieli. Miehen kanssa myös makumieltymykset hieman eriävät, joten kumpikin laittaa omat "täytteet".. Tonnikalaa, katkarapuja, avokadoa, raejuustoa.




Sosekeitot on helppoja, nopeita ja hyviä. Tässä oli testauksessa kikhernekeitto ja päällä nokare turkkilaista jugurttia. Ja persiljaa tietenkin, laitan sitä melkein joka ruokaan :)


Väli/ iltapalana syön usein maitorahkaa, mehukeittoa ja päällä jotain siemeniä/ hiutaleita.
Kokeilin laittaa rahkan sekaan vanilja- ja piparminttuaromia. Piparminttu tosin maistui aika hammastahnalle, mutta olihan se ihan kiva erilainen vivahde normaaliin maitorahkaan verrattuna.


2 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvälle kaikki ruuat! Ihan vesi herahti kielelle :)
    Ja kiitos tuosta aromivinkistä. En olekaan tajunnut, että voisin ostaa aromia ja sen avulla sitten maustaa mm. rahkaa, kun perusrahka alkaa tökkiä :)

    varmastihidasta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on niitä aromi-nesteitä ollut iät aja ajat tuolla kaapissa leivontaa varten. Tulipahan testattua :) Se piparminttu oli sitten aika "raikkaan" makuista ;D

      Poista

Kysy, kommentoi, mitä vaan :)