torstai 17. heinäkuuta 2014

Risotto

Tässäpä aiemmin hehkuttamani kana-ananasrisoton ohje:
Tämä on tosi simppeli resepti, jota on helppo soveltaa senhetkisen kaappien sisällön mukaan..

Pääasiassa tarvitset:
450g kanaa suikaleina
4 dl risottoriisiä
2-3 rkl kookosöljyä
1 paprika
3 kevätsipulia varsineen
6 dl ananasmehua
6 dl kanalientä
Ananasta (luonnollisesti tuore olisi aina parempi kuin säilyke)
Puolikas/ kokonainen chili
Yrttejä. Tälläkertaa laitoin korianteria ja basilikaa. Persilja sopii myös hyvin.

Chili jäi kauppaan, joten laitoin tälläkertaa vähän valkosipulia mukaan.

Kuullota kookosöljyssä chili, paprika, sipulit ja osa kevätsipulin varsista.
Loput varsista lisäsin vasta loppuvaiheessa, että jää vähän "purutuntumaa".

Lisää kana ja ruokalusikallinen kookosöljyä. Ihana tuoksu!
Kiehauta vesi ja lisää siihen kanaliemikuutio.

 Lisää sitten risottoriisi ja kuullota hetkinen sekoitellen.

Kaada joukkoon kanalientä ja ananasmehua vähitellen. Lisää liemi ja mehu pienissä erissä niin, että edellinen neste on imeytynyt. Keittele noin 15- 20 minuuttia, kunnes riisi on valmista.

 Mausta yrtein ja lisää ananakset.

Korianteri on aika voimakkaan makuinen ja tuoksuinen. Itämaisissa ruuissa sitä käytetään aika paljon, slurps! Ja monet jopa inhoaa sitä, eli jos on uusi tuttavuus, niin suosittelen kaupassa ensin vähän tuoksuttelemaan ennen kun päättää ostaa. Tämä ruoka onnistuu täysin ilman sitäkin, miedompi vaihoehto on persilja.

Lopputulos näyttää aika mitäänsanomattomalta, mutta tuoksu ja maku on niiiin mun mieleen :)


2 kommenttia:

Kysy, kommentoi, mitä vaan :)